Said Kerrar

Wie ben je?

Mijn naam is Said Kerrar, 35 lentes jong en pas recent inwoner in van de gemeente Heusden. In de wijk Geerpark van Vlijmen hebben mijn vrouw en ik onlangs een mooie 0-opdemeter woning kunnen vinden, waar we samen met onze dochter van 3,5 jaar oud wonen. Iedere dag verbaas ik me nog over de mooie plekken in onze gemeente. In het dagelijks leven ben ik docent en mentor in het voortgezet onderwijs.

Waarom de politiek in?

Toen ik midden in de pubertijd zat was het de tijd van 9/11 en de opkomst van Pim Fortuyn. Het was een onrustige tijd waarin veel mensen en groepen tegenover elkaar kwamen te staan. Dat wantrouwen is nooit meer verdwenen en ik geloof dat we over dat wantrouwen naar elkaar heen moeten stappen en dat de politiek een middel daartoe is. Het lijkt er bovendien op dat de aandacht voor de ‘gewone’ inwoner en de sociale omgeving verdwenen is. Betaalbare huizen zijn er niet en banen met een vast contract lijken ook dingen uit een ver verleden. De overheid strooit met hele belangrijke begrippen als: dromen, solidariteit, diversiteit en inclusie, maar dat kan alleen werkelijkheid worden als aan de basisbehoefte van een fijn huis en bestaanszekerheid voldaan is.

Wat zou je al eerste willen aanpakken?

De inwoner van onze gemeente moet gewoon een fijn huis kunnen huren of kopen. Daarom moeten woningen aan bewoners verkocht worden en niet aan investeerders. Er komt een zelfbewoningsplicht en een boete op het te snel willen doorverkopen van je woning met als doel winst maken. Woonveste moet in eerste instantie voorgang geven aan Heusdenaren op het toewijzen van huurwoningen en niet te strikt omgaan met regels over ‘passend toewijzen’ die soms zorgen dat mensen te weinig of teveel verdienen voor een huurwoning.

Als je gekozen gaat worden, hoe ga je jezelf onderscheiden?

Mijns inziens mag dat door meer originaliteit, creativiteit, zichtbaarheid een stevig geluid in de gemeenteraad te brengen. Stel die vraag, ook al weet je dat soms niemand gaat luisteren. Uitgangspunt: hard op de inhoud en zacht op de persoon. Je mag best stevig in discussie over waar je voor staat!