Ronald Heesbeen is docent Nederlands op een middelbare school (VWO) en is daarnaast raadslid (PvdA) in de gemeente Heusden. Ronald studeerde ook af als Bestuurskundige aan de Tilburg University.

Ronald Heesbeen

Wie ben je? 

Ik woon in Vlijmen, het dorp waar ik ook ben opgegroeid. Aan de universiteit van Tilburg heb ik de studie bestuurskunde afgerond. Daarna heb ik aan diezelfde universiteit de weg bewandeld richting het docentschap. Eerst heb ik de eerstegraadslesbevoegdheid voor het vak maatschappijleer behaald. Daarna ben ik via de premaster leraar Nederlands en de master kunst- en cultuurwetenschappen uitgekomen bij de universitaire lerarenopleiding Nederlands.
Ik werk dan ook als docent Nederlands op een middelbare school. Daarnaast ben ik de afgelopen twaalf jaar actief geweest als gemeenteraadslid en fractievoorzitter namens de PvdA in onze gemeente. 

In de politiek door? 

Sommige mensen hebben de overheid nodig om op een waardige manier te leven. Als raadslid ben ik er scherp op dat ook onze gemeente er is voor die mensen.
In mijn raadswerk strijden ‘de idealist’ en ‘de realist’ om voorrang. De realist houdt het oog op de resultaten. De idealist richt zijn oog op een stip aan de horizon. Ik heb gemerkt dat die twee attitudes elkaar helemaal niet hoeven uit te sluiten. Integendeel: ze versterken elkaar; de idealist wijst de weg, de realist bewandelt hem. 

Wat wil je bereiken? 

In het algemeen wil ik bereiken dat de gemeente Heusden een zo sociaal, progressief en duurzaam mogelijk beleid voert, meer concreet liggen vooral deze GroenLinks/PvdA- speerpunten mij na aan het hart: 

  • Ons doel is dat Heusdenaren goed kunnen wonen tegen een eerlijk deel van hun besteedbaar inkomen; 
  • Alle werkenden verdienen waardering, een fatsoenlijk salaris en bescherming tegen ziekte of pech; 
  • We investeren in isolatie en zonnepanelen en helpen mensen in energiearmoede; 
  • Alle kinderen gaan schoolzwemmen en worden uitgenodigd tot sporten, (eventueel aanwezige) snoep- en frisdrankautomaten gaan de scholen uit!