Eric Danse

Mag ik me even voorstellen

Van de 58 jaar, ben ik zo’n 56 jaar woonachtig in enkele verschillende kernen van de gemeente Heusden. Zo ben ik geboren en getogen en gedurende 23 jaar woonachtig geweest op de Vliedberg in Vlijmen. Met vervolgens een kort uitstapje naar de (grote) stad Den Bosch, heb ik 12 jaar in Drunen gewoond op Venne-West en woon nu weer ruim 20 jaar in Nieuwkuijk. Dus dat maakt mij een Heusdenaar (gemeentelijk gezien).

Wie ben ik

Verder heb ik in een ver verleden veel aan sport gedaan. In het wielrennen kon ik aardig meekomen. Mede daardoor ben ik pas later, na jaren van avondstudie, afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Open Universiteit. In het dagelijks leven mag ik als directielid mede de koers bepalen van het bedrijf “SNEW”. Dit is een innovatief bedrijf met als specialisme het verlengen van de levensduur van ICT-apparatuur en tevens werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij worden begeleid en kunnen daardoor weer duurzaam participeren, bij ons bedrijf of een andere (sociale) werkgever.

Daarnaast ben ik gescheiden en heb 2 dochters van 25 en 21 jaar. Waarvan de jongste nog studeert bij Avans (International Business) in Breda. En de oudste werkt als lerares op het voortgezet speciaal onderwijs voor moeilijk opvoedbare/beperkte kinderen. Zij woont samen met haar vriend in het midden van het land.

Waarom in de politiek

Mijn politieke ambitie haal ik uit een bijdrage leveren aan en het van betekenis zijn voor de (lokale) samenleving. Mijn inziens moeten we weer terug naar SAMEN-leven. Respect tonen en Iets voor elkaar over hebben in plaats van louter individueel belang nastreven. Dit betekent voor mij: een betere verdeling bij alles wat we doen en verantwoord gebruiken wat de aarde ons geeft. Want als wij doorgaan met leven zoals we nu doen (met honger naar macht en geld), zal dat leiden tot verschraling van onze aarde, oneerlijke verdeling en uitsluiting van anders denkenden.

Ik krijg jeuk van het geneuzel en getreuzel van de huidige (gemeente) politiek. Laten we focussen op wat echt belangrijk is en doen wat nodig is. Voor onszelf en onze toekomst. Het is tijd voor verandering. GroenLinks/PvdA wil de handschoen opnemen, voor een open dialoog, een eerlijke verdeling en groene en gezonde samenleving, die niet ophoud bij de gemeentegrenzen van Heusden.