Wordt Heusden fietsgemeente 2024?

Begin deze maand heeft de fietsersbond de uitslag van de Fietsgemeente 2022 bekend gemaakt. Schiermonnikoog is door de fietsers uitgeroepen tot de fietsvriendelijkste gemeente van Nederland. Andere titelkandidaten waren Zoetermeer en gemeente Gooise Meren. Gemeente Alphen-Chaam blijkt de grootste stijger op de ranglijst. Onze eigen gemeente Heusden scoort volgens de fietsersbond echter ‘onder gemiddeld’.

Over twee jaar wordt de verkiezing van de Fietsgemeente opnieuw gehouden. Hoe mooi zou het zijn als onze gemeente dan beter scoort. Of ook zelfs grootste stijger wordt. Minder vrachtverkeer door de kernen, meer wegen met maximaal 30 km/h en goede markeringen op de weg, kan zorgen voor een veiligere omgeving voor fietsers. In reactie op onze vragen, zei de wethouder zeker ambities te hebben voor het verbeteren van de fietsvriendelijkheid van Heusden.

Kruispunt Mommersteeg – Wilhelminastraat/Achterstraat
Om de wethouder te helpen, hebben wij tijdens de informatievergadering meteen ook een concreet verbeterpunt voorgelegd. Namelijk de fietsveiligheid voor onder andere veel schoolkinderen, op het kruispunt Mommersteeg en Wilhelminastraat/Achterstraat in Vlijmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *